Pokémon vangen in Pokémon Go


Pokemon Go Vangen

Pokémon vangen in Pokémon Go. Hoe dan?! Tijdens je eerste stappen in dit grootse avontuur ben je waarschijnlijk al doodgegooid met Ratata’s en Pidgeys. Je begint je waarschijnlijk af te vragen waar die Charizard zich nou aan het verstoppen is. Vrees niet, wij van Pokémon Go Guide leggen je haarfijn uit waar en wanneer je sterkere en zeldzamere Pokémon gaat vinden en vangen.

Hoe komen Pokémon terecht in de echte wereld?

Om één ding voorop te stellen: alle Pokémon zijn te vangen in Pokémon Go, en veilig te bereiken via de openbare weg. Je hoeft dus niet bij iemand de achtertuin in om een Snorlax te vangen. Hoe de Pokémon terecht komen is lang nagedacht door het bedrijf achter Pokémon Go. Hiervoor werd een nieuwe database welke volgestopt was met geografisch interessante plekken. Hierdoor kom je bijvoorbeeld vaker WaterPokémon tegen bij een rivier. Hieronder kun je daarover meer lezen.

[adsenseresponsive]

Hoe werkt het Nearby systeem?

De informatie die gegeven wordt door het bedrijf achter Pokémon Go, Niantic, is niet aanwezig en daarom is het aan onszelf om erachter te komen hoe het systeem werkt. Waar we in ieder geval achter gekomen zijn is dat het geen zin heeft om Incense te gebruiken om te proberen die gewilde Pokémon naar jouw locatie te lokken. Je moet dus echt zelf op pad gaan om de Pokémon proberen te vinden. Hierbij begin je door onder het menu Nearby de door jou gewilde Pokémon te selecteren.

Afstand van de voetafdrukjes

Pokémon vangen in Pokémon Go
Afbeelding van Nintendo / Niantic Inc.

0 voetafdrukjes betekent dat je de Pokémon al kunt zien. 1 voetafdrukje betekent dat hij erg dichtbij is en binnen een straal van circa 100 meter moet kunnen vinden. Het opspringende gras op je scherm zal je daarbij kunnen helpen. Hierover lees je meer verderop in het artikel.

Bij 2 voetafdrukjes moet je al flink aan de wandel gaan en methodisch te werk gaan. Je begint in een bepaalde richting en gaat in de gaten houden of het aantal voetafdrukjes minder wordt. Springt deze opeens naar 3 voetafdrukjes? Maak dan rechtsomkeert (180 graden draaien). Totdat deze weer terug springt naar het vorige aantal voetafdrukjes. Onthoudt deze locatie goed! Je gaat namelijk nu kiezen om rechts  of links af te slaan op dit punt (90 graden). Nu ga je weer een stukje lopen en hopelijk wordt het aantal voetafdrukjes minder, dit betekend dat je er bijna bent! Wordt het weer groter? Helaas.. verkeerd gegokt. Je had dan op de vorige locatie toch de andere kant op moeten gaan. Je draait nu weer 180 graden en gaat dus de andere kant op. Het klinkt lastiger dan het is maar als je deze stappen volgt heb je het Nearby systeem zo door! Zo ga jij je Pokémon vangen in Pokémon Go.

Hoe vind je zeldzame Pokémon?

Wees niet getreurd, je hoeft niet stad en land af te zoeken om een Pikachu tegen te komen. (als je deze niet al als starter Pokémon had genomen). Dit hangt namelijk sterk af van je level als Trainer. In het begin zul je vaak type Pokémon tegenkomen die passen bij de klimaat omstandigheden van jouw stad of gebied. Ons grootste tip aan jou is dan ook om elke Weedle, Pidgey, Caterpie, Ratata en Magikarp te vangen die je op je pad tegenkomt. Dit doe je om zo snel mogelijk experience te verkrijgen en je level als trainer te vergroten. Hierdoor vergroot je automatisch de kans om zeldzame Pokémon tegen te komen! Daarnaast heeft het als bijkomend voordeel dat ook de maximale CP van de Pokémon hoger kan zijn. Ga er niet vanuit dat elke Pokémon die je tegenkomt ook daadwerkelijk sterker zal zijn want wij komen ook nog dagelijks Pidgey’s tegen met een CP van 10.. Sterkere Pokémon zijn vaak ook moeilijker te vangen dan de reguliere Ratata van de straat. Lees hier alle tips en tricks hoe je zowel zeldzame als sterkere en moeilijk te vangen Pokémon toch aan je verzameling kunt toevoegen.

[adsenseresponsive]

Welke Pokémon vangen in Pokémon Go en waar?

Zoals eerder genoemd is uit onderzoek gebleken dat het spawnen van de bepaalde  type Pokémon sterk gerelateerd is aan de klimatologische omstandigheden. Zo vind je Ground, Rock, Fire & Fighting Pokémon meer in gebieden die hoge temperaturen hebben, relatief hoge luchtvochtigheid gecombineerd met bewolking en wind. En zoals je wellicht zelf ook al hebt gemerkt kun je Watertype Pokémon vinden, bij rivierbanken, stranden, kanalen, grachten en in parken die zelfs een ini-mini meertje hebben. GrasPokémon vind je bij vrijwel iedere groene strook in de buurt.

Last but not least, zie je vaak gras opspringen op je kaartje in het hoofdscherm van Pokémon Go. Dit houdt in dat de waarschijnlijkheid groter is dat zich daar Pokémon bevinden. Het is helaas geen garantie dat wanneer je erheen loopt dat er op dat moment zich nog steeds Pokémon bevinden.

 

Mythes:

 • Regen verandert niks aan het spawn systeem.
 • Ghost type Pokémon spawnen niet in de buurt  van begraafplaatsen.
 • Growlithes spawnen niet in hondenparken.

Laat ons hieronder weten hoe het jou afgaat om Pokémon vangen in Pokémon Go. Wij horen graag welke Pokémon jij vaak tegenkomt en wat de omstandigheden hierbij zijn! Zo kunnen wij ons onderzoek verbeteren en updates geven waar je welk type Pokémon kunt vinden!

What's Your Reaction?
Cry Cry
1
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
2
Damn
Dislike Dislike
1
Dislike
Lol Lol
3
Lol
Like Like
1
Like
Love Love
1
Love
Win Win
2
Win
WTF WTF
2
WTF

Comments 3

  1. Dag Koen, wij denken dat dit puur toeval is geweest. Het algoritme is namelijk zo gemaakt dat je Ghost Pokémon overal tegen kunt komen. Zelf zijn we Gastly vooral in de binnenstad tegengekomen. Het zou namelijk raar (en een beetje luguber) zijn als er opeens allemaal Pokémon jagers naar de begraafplaatsen zouden komen!

   1. Zal ook wel toeval zijn.
    Ik woon vlakbij (200meter) een kerkje met kerkhof, dus ik vang zo ongeveer alles tussen hier en de kerk (pokestop)
    Ik vond het wel grappig dat ik in de avond net naast het kerkhof een Gastly kreeg. gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pokémon vangen in Pokémon Go

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image