Unable to authenticate en Failed to get game data


Unable to authenticate en Failed to get gama data from server

Speciaal voor jullie hebben we een aantal manieren op een rijtje gezet om de bekende inlog problemen te proberen te verhelpen. Inlogproblemen zoals Unable to authenticate en Failed to get game data from server komen in dit artikel aan bod. Ook andere problemen kunnen met deze stappenplannen verholpen worden. Heb je een ander probleem? Kijk dan eens in dit artikel.

Eerst de volgende zaken controleren

1) Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Pokémon Go speelt die wordt aangeboden in de officiële Google Play store of App Store. Dit doe je door in de App store van jouw telefoon te zoeken naar Pokémon Go. Als er op deze pagina alleen staat Openen of Verwijderen dan heb je de laatste versie te pakken die beschikbaar is. Staat daar toevallig Update bij, dan probeer je de oude versie nog op te starten. Deze werkt vaak niet meer.

2) Controleer of het aan jouw internetverbinding ligt of dat er problemen zijn met de servers van Niantic. Misschien is je wifi instabiel, ben je over je internetbundel heen en is daardoor je internetsnelheid teruggeschroefd naar die van 1996, of zou het dan toch weer aan de servers van Niantic liggen? Controleer het hier heel simpel! Deze Link wijst je door naar Downdetector, een site die voor jou controleert of de servers het moeilijk hebben. Bij Geel hebben ze het zwaar en bij Rood is de verbinding gegarandeerd slecht en zul je in het ergste geval een ‘Pokémon Go start niet’ scenario tegen het lijf lopen zoals hierboven uitgelegd.

Zijn deze twee zaken in orde? Dan kun je hieronder doorgaan!

Unable to authenticate en Failed to get gama data from server

Optie 1: Vaak ligt het probleem aan de servers en hun capaciteiten voor het aantal ingelogde spelers. Hier kunnen wij als spelers van Pokémon Go weinig aan doen. Er is wel 1 oplossing om weer een nieuwe verbinding proberen te leggen en dat is door ervoor zorgen dat er verder geen achtergrond programma’s draaien in het werkgeheugen die ook internet gebruiken, oftewel je zult je werkgeheugen moeten legen. (Hoe je dit doet zul je even zelf moeten Googlen helaas want dat is voor iedere telefoon weer anders!). Vrees niet, tenzij je een document aan het schrijven was op je telefoon gaat er geen data verloren. Daarnaast zul je Pokémon Go opnieuw op moeten starten. 

Optie 2: ‘Failed to get game data from the server’  en ‘unable to authenticate’ Sinds update 0.35.0 en 1.5.0 zijn er een hoop verbannen mensen bijgekomen. Soms wordt de bovenstaande tekst hiermee verward maar verlies niet de hoop, meestal is het alleen nodig om een keer opnieuw in te loggen. Hoe je dit doet leggen we hieronder uit.

Stappenplan opnieuw inloggen:

 1. Zorg ervoor dat Pokémon Go uit je werkgeheugen is. (Lees hierboven hoe je dat doet.)
 2. Start nu Pokémon Go op, zet je telefoon vlug op Vliegtuigmodus / Airplane mode.
 3. Laat Pokémon Go verder gaan met het opstarten totdat je in het Loading scherm komt.
 4. Nu mag je Airplane mode / Vliegtuigmodus weer uitzetten.
 5. Hierna krijg je de Sign Out knopje kort te zien, klik hier op!
 6. Opnieuw inloggen met jouw account en hopelijk lost dit het ‘Failed to get game data from the server’ fenomeen op!

Optie 3: Soms kan het zo zijn dat nadat je telefoon is geupdate naar de laatste versie van Pokémon Go dat er nog oude bestanden in het geheugen van de applicatie staan die voor problemen kunnen zorgen bij het Inloggen en / of spelen van het spel. Om deze oude of foute bestanden te verwijderen ga je als volgt te werk. Maak je geen zorgen, alle Pokémon data staat gewoon op de servers van Niantic dus er gaat verder geen progressie verloren.

Stappenplan Data en Cache legen (Android):

 1. Ga naar Instellingen op je telefoon, dan naar  Applicaties / Apps / Alle applicaties.
 2. Zoek Pokémon Go.
 3. Klik op Pokémon Go in dit menu om naar de instellingen te gaan.
 4. Ga naar Opslagruimte
 5. Klik nu zowel op Gegevens Wissen als op Cache Wissen
 6. Herstart nu je telefoon.

Voor iPhone kun je alleen de Cache wissen door het spel compleet opnieuw te installeren.

Laatste eventuele redmiddel

Lukt het nog steeds niet? Dan kun je nog proberen om Pokémon Go volledig te deinstalleren en opnieuw te downloaden uit de App store / Play store.

Hopelijk kun je nu weer gewoon inloggen! Werkte de stappen niet? Of juist wel? Laat even een reactie achter! Zijn we nog een methode vergeten? Schroom dan niet om ook dat te vermelden. Happy Hunting!

 

 

What's Your Reaction?
Cry Cry
2
Cry
Cute Cute
3
Cute
Damn Damn
6
Damn
Dislike Dislike
1
Dislike
Lol Lol
3
Lol
Like Like
4
Like
Love Love
1
Love
Win Win
5
Win
WTF WTF
5
WTF

Comments 13

 1. Ik kwam erachter dat het spel steeds in een bepaalde wijk stopte en er inlogproblemen volgde.
  Als ik wifi van mijn thuisnetwerk uitzette had ik dat probleem niet. Ik zet nu dus voor ik ga lopen wifi uit. Als er dan onverhoopt toch onderweg naar netwerk word gezocht start het spel tenminste wel op.

 2. Helaas werkt voor mij ook geen van deze oplossingen, ik kan nog steeds niet inloggen met mijn google account. nog steeds failed to authenticate bericht

 3. werkt helaas niet, verbannen ben ik niet heb geen mail gekregen. Ook heb ik nooit iets van een 3e party gebruikt.

  kan nu al dik 3 weken niet inloggen en heb geld terug gevraagd bij google… helaas kunnen zij niks doen en niantic reageert nergens op.

 4. ik raad iedereen aan niet de google account in log te gebruiken deze heeft sowieso nukken op 1 of andere manier geeft dat nukken
  locatie werkt dan niet geheel 100 voor op android en voor de rest meest simpele manier om in teloggen op pogo internet uit data toevoer locatie uit reboot locatie aan internet aan en het zou wel moeten werken
  tevens de vraag om geheugen wat pogo vraag klopt niet ik eb een wiko rainbow jam 1gb ram geheugen en pogo werkt gwn het geeft alleen lagg als men meer dan 3 lures uitzet dicht bij elkaar
  maar voor het geval dat zorg dat je android geroot is en install een geheugen vergroter zo kan je foon uitbreiden tot 3 a 4gb ram het is wel virtual swap geheugen maar het werkt

  hopelijk heeft iemand hier iets aan

 5. Ik vraag me niet waar meer er
  Nieuwe pocimo komen het is niet meer leuk om het te doen ik hoop dat het snel gebeuren ik ben het zat met al die raten vogel en uit de ei krijgen je ook niks meer je krijg alleen 2 of 5km ei en geen tien doe hier wat aan anders kan beter stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Unable to authenticate en Failed to get game data

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image