Snel levelen in Pokémon Go


Snel levelen pokémon go

Pokémon trainers opgelet! Ben je het ook zo zat dat je geen enkele kans maakt tegen andere Pokémon Go trainers die eerder zijn begonnen en dus al veel sterkere Pokémon hebben? Vrees niet! Vandaag leggen we in dit artikel uit hoe je aan ‘Snel Levelen in Pokémon Go’ doet.

Experience (Ervaringspunten) en het vangen van nieuwe Pokémon

Snel levelen in Pokémon Go is iets waarin je goed kunt worden. Bij het vangen van elke nieuwe Pokémon wordt je een betere trainer. Logisch toch? Hieronder een klein overzicht met de bonussen van hoog naar laag die hiermee gepaard gaan.

 • Totaal nieuwe Pokémon vangen die je nog niet in je Pokédex hebt staan : 500 exp (experience) Ook evoluties die je vangt van versies die je al  wel hebt tellen hiervoor mee.
 • Evolueren van een Pokémon: 500 exp
 • Uit laten komen van een ei: 200 exp Meer hierover lees je op ons artikel hier.
 • Dezelfde Pokémon vangen als die je al hebt: 100 exp
 • Inchecken bij een Pokéstop: 50 exp

Daarnaast zijn er ook bonussen te verkrijgen voor een goed uitgevoerde worp. Zie daarvoor ons andere artikel hier: Pokéballs gooien doe je zo

Super snel levelen in Pokémon Go

Op level 9 krijg je jouw eerste Lucky Egg, deze zorgt ervoor dat je 30 minuten lang dubbele experience krijgt. Alles wat in de lijst hierboven staat wordt dus verdubbeld. Winnen! Hoe je de maximale potentie hieruit haalt en dus het snelst levelt in Pokémon Go lees je hieronder!
Benodigdheden

Een grote hoeveelheid Candy van de goedkoopst te levelen Pokémon van jouw buurt. Voor ons waren dit Weedle en Pidgey candy. Deze hebben allebei slechts 12 candy nodig om te evolueren. Wijzelf waren in het bezit van 120 Weedle candy en 120 Pidgey candy. Hiermee kun je dus 10x Weedle en 10x Pidgey evolueren. Belangrijk: Vergeet dus niet dat je ook minimaal 10 Pokémon van deze beide nodig hebt! Heb je minder? Geen probleem natuurlijk maar dan zul je niet maximaal kunnen profiteren van het Lucky Egg. Tijdsduur: Dit was een tegenvaller voor ons, door onstabiele servers van Niantic waren we vaak genoodzaakt om Pokémon Go te herstarten. Hierdoor waren we ongeveer 20 minuten kwijt aan het evolueren van deze 20 ~ 25 Pokémon. Omdat wij in onze buurt erg last hebben van Ratata’s heb ik die ook nog meegenomen in de evolutie rondes.

Snel Levelen in Pokémon Go
Ja.. een tijdje de boel niet opschonen heeft zo z’n voordelen.

Dingen die je niet moet vergeten

We evolueren alleen de goedkoopste varianten. Dit houdt in dat we gaan kijken naar de Pokémon die 2 evolutie stages hebben. (Hieronder vallen bijvoorbeeld Pidgey, Weedle, Charmander etc.) En we laten ze maar 1x evolueren. Oftewel, Pidgey naar Pidgeotto en Weedle naar Kakuna in dit voorbeeld. Waarom? Heel simpel. Omdat de tweede stage van de evolutie veel duurder is qua candy en dit nog steeds dezelfde 500 (1000 in het geval van de lucky egg) experience oplevert. En misschien voor de hand liggend maar een opgeladen smartphone, of je telefoon achter de lading aan een powerbank, en een stabiele internetverbinding! Zorg ook voor voldoende ruimte bij je Items zodat je geen experience misloopt van de Pokéstop.

Het almachtige 7 Stappenplan

 1. Je gaat inventariseren hoeveel Pokémon je hebt, hoeveel je er kunt evolueren (het is zo lullig als je nog 24 candy hebt maar geen Pidgeys meer) en het beste is je dit even opschrijft zodat je het overzicht niet verliest en daardoor niet in tijdsnood kan komen.
 2. Ideaal is als je jouw Lucky Egg gaat combineren met een Lure Module, probeer dus in de buurt van een Pokéstop te zijn om maximale efficiëntie te kunnen behalen.
 3. Je gaat naar je Pokémon die je wilt gaan evolueren, het makkelijkste is om te sorteren op naam. Dan heb je niet het risico dat je Pidgeotto per ongeluk naar Pidgett gaat evolueren.
 4. Zet je  Lucky Egg aan en hopelijk ook je Lure module!
 5. Om de 5 minuten weer even items en experience ophalen bij de Pokéstop.
 6. Nu gaan we evolueren en letten we erop dat wanneer het toestel trilt, er een Pokémon op je Lure Module is afgekomen. Deze ga je vangen en zo zorg je ervoor dat je geen enkel experience punt gaat misssen! (Mocht het niet lukken na 3 ballen, ren dan gewoon weg. Je wilt ook niet het risico nemen dat je gaat evolueren terwijl je lucky egg is afgelopen!)
 7. Klaar! Kijk nog even goed na of je alle Pokémon die je wou gaan evolueren ook daadwerkelijk hebt laten evolueren.

Heb je een vastloper of ‘unknown error’ tijdens je evolutie? Geen paniek! Net zoals bij het vastlopen bij  wanneer je een Pokémon aan het vangen bent wordt je evolutie gewoon doorgegeven aan de servers van Niantic en zal je ook de bijbehorende experience krijgen. Meer over vastlopers lees je in dit artikel.Wat levert dit nou op dan?

Voor de wat minder snelle rekenaars onder ons: alleen het evolueren van 10x Pidgey en 10x Weedle levert 20.000 experience op. Hoppa! Oja, en blijkbaar kun je ook een medaille krijgen doordat het spel denkt dat evolueren hetzelfde is als vangen…logisch toch…?? Hopelijk heb je wat aan dit artikel over snel levelen in Pokémon Go. Als het je hielp horen we dit graag hieronder! mocht je verbeteringen hebben dan kun je ook hieronder terecht. Bedankt weer voor het lezen!

 

 

What's Your Reaction?
Cry Cry
2
Cry
Cute Cute
4
Cute
Damn Damn
9
Damn
Dislike Dislike
4
Dislike
Lol Lol
3
Lol
Like Like
10
Like
Love Love
1
Love
Win Win
3
Win
WTF WTF
5
WTF

Comments 2

 1. Zorg dat je alleen aan het evelueeren bent tijdens he lucky egg sessie. Scheeld veel meer tijd dan als je druk bezig bent met een lure en alles tegelijk.

  Zorg er ook voor dat wanneer je nieuwe evoluties kunt doen voor in je pokedex dat je die dan ook even aangeeft als favoriet helpt je weer zoeken en je krijgt 2000xp voor een nieuwe pokemon. Lekker cashen!!!

  Mij is het meerdere malen gelukt om 73.000XP te krijgen met evelueeren in 30 minuten.
  Suc6!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snel levelen in Pokémon Go

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image