Pokemon Go slurpt batterij leeg sinds de laatste update


Pokemon Go batterij snel leeg

Sta je net op het punt een Pokemon te vangen, is je batterij leeg! Een aantal spelers hebben een probleem ondervonden met de hoeveelheid batterij die Pokemon Go verbruikt sinds de laatste update. In een voorgaande update werd ervoor gezorgd dat Pokemon Go minder batterij zou verbruiken, maar sinds versie 0.45.0 uit is, werkt het stroomverbruik weer als vanouds (slecht).

[adsenseresponsive]

Er is een test gedaan op vier verschillende type smartphones met continu dezelfde instellingen: 25% schermhelderheid, geen andere apps op de achtergrond en geen battery saver app die aan staat. Wat blijkt, de batterij gaat na update 0.45.0 maar liefst 30% sneller leeg in vergelijking met versie 0.43.0.

Na de test is er contact gezocht met Reddit, waar gebruikers hetzelfde probleem ondervonden. Zij merkten zelfs dat de batterij 30% tot 40% sneller leeg gaat. Vooral bij de OnePlus One smartphone waren de resultaten schokkend: van 100% batterij naar 16% batterij in 1 uur en 53 minuten. Ook de Samsung Galaxy Note 2 was zo leeg, namelijk van 92% naar 11% in 1 uur en 30 minuten. De batterij van de Samsung Galaxy J5 en de iPhone 6s hield het, net als de gemiddelde smartphone na de update, 30% minder lang uit.

[adsenseresponsive]

Een goed alternatief om het uithoudingsvermogen van de batterij van je smartphone te verlengen is door een powerbank aan te schaffen. Een powerbank is een externe batterij die je smartphone een aantal keer op kunt laden, bijvoorbeeld als je buiten loopt. Powerbanks zijn te vinden in allerlei maten, prijscategorieën en batterij inhoud. Ga er niet vanuit dat je smartphone snel oplaadt als je Pokemon Go aan het spelen bent, want het spel verbruikt nou eenmaal veel energie. Lees in dit artikel de tips over het besparen van je batterij.

Er wordt nog uitgezocht wat de exacte reden is voor het probleem, maar er wordt gesuggereerd dat het te maken heeft met de maatregelen om trackingwebsites tegen te gaan.

What's Your Reaction?
Cry Cry
1
Cry
Cute Cute
1
Cute
Damn Damn
5
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Lol Lol
0
Lol
Like Like
5
Like
Love Love
1
Love
Win Win
2
Win
WTF WTF
4
WTF

Comments 2

  1. Maar is een powerbank sterk genoeg om het verbruik van pokemon go bij te kunnen benen? Of heb ik na 10x gebruik een telefoon accu die zo goed als gaar is?

    1. Ook met powerbank wordt de batterij van je telefoon gebruikt. De batterij wordt door de powerbank continu bijgeladen. De levensduur van een batterij verschilt per toestel/ batterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pokemon Go slurpt batterij leeg sinds de laatste update

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image