Pokéballs gooien in Pokémon Go


Pokémon vangen in Pokémon Go

Gefeliciteerd, je bent weer een stapje verder gekomen tot het worden van de beste Pokémon trainer van jouw buurt. Pokéballs gooien in Pokémon Go is niet moeilijk maar deze tips kunnen je een nog betere werper maken. In dit artikel leggen we uit hoe je het beste  Pokéballs kunt gooien in Pokémon Go. Welke tactieken er bij het vangen komen kijken en hoe je deze kunt verbeteren. Ook kan deze gadget je helpen beter te gooien!

Hoe vang je een Pokémon?

In het begin moet je goed je best te doen om je Pokéball mis te gooien maar naarmate je als trainer een hoger level bereikt wordt dit steeds lastiger en hebben zelfs Weedle’s de neiging om je bal te ontwijken.

[adsenseresponsive]

De eerste tip die we jullie dan ook mee willen geven is om de Augmented Reality (AR) functie uit te zetten. (Ook goed voor je batterij!) Deze functie is erg cool doordat je dan Pokémon op je scherm ziet terwijl je camera aan staat maar zorgt er ook voor dat de Pokémon een stuk beweeglijker is. Deze functie kun je uitzetten nadat je op de wilde Pokémon hebt gedrukt en voordat je jouw dierbare Pokéball op z’n snufferd probeert te gooien. Je ziet dat de Pokémon dan opeens in het midden van je scherm blijft staan en je minder moeite hebt om de bal raak te gooien. Pokémon vangen in Pokémon Go kan dus op twee manieren. Wij raden aan om Pokémon te vangen door AR uit te zetten.

Daarnaast moet wel gezegd worden dat de Pokémon nog steeds, willekeurig, ervoor kiest om weg te springen. Zoals Weedle graag doet: Je pokéball boos aankijken en met z’n hoorn weg te koppen. Ook hebben wij uit ervaring al een Golbat gezien die je Pokéball letterlijk laat wegwaaien. Wij kozen er dan ook voor om weg te rennen van ‘het gevecht’. (na het verspillen van 25 Pokéballs). Verder willen we jullie meegeven dat wanneer je een sterke Pokémon tegenkomt het ook zo kan zijn dat nadat hij gevangen is hij nog ontsnapt uit je bal. En als laatst over dit punt dat het ook zo kan zijn dat wanneer je ballen mis gooit het zo kan zijn dat de wilde Pokémon eieren voor z’n geld kiest en wegloopt.

Verschillen in Pokéballs gooien in Pokémon Go

Hierbij moet wel gezegd worden dat elke Pokémon die je in het wild gaat tegenkomen kan verschillen van persoon tot persoon hoeveel CP (Combat Power) deze bezit. Het is wel zo dat wanneer jij aan de wandel bent met een vriend / vriendin dat je dan dezelfde Pokémon zult tegenkomen. Daarnaast helpt het om te weten dat jullie allebei dezelfde  Pokémon kunnen vangen. Er is dus geen reden voor om vijandig te worden naar je beste vriend(in) als je opeens een Charizard tegen het lijf loopt. Pokémon blijven nog even (circa 5-10 minuten) nadat jij of een vriend / vriendin dezelfde heeft gevangen. Ideaal dus om met samen te spelen of als je dicht bij elkaar woont om snel op de fiets te stappen voor die ene zeldzame Pokémon. Pokéballs gooien in Pokémon Go ervaren wij als uitdagend, leuk (soms frustrerend)  en elke keer weer anders.

Pokéballs gooien in Pokémon Go
Links met AR aan, rechts zonder AR.

Verschillende kleuren werpringen

Als je al even aan het spelen bent geweest heb je het wel gemerkt. Pokémon Go maakt gebruik van een aantal kleuren die aangeven hoe lastig het voor jou als trainer wordt om de Pokémon te vangen. Deze worden door een drietal kleuren bepaald. Groen = makkelijk te vangen, Oranje = lastig en Rood = bijna onmogelijk. Deze kleuren vloeien een beetje in elkaar over dus het kan ook maar zo zijn dat je tussen groen en oranje een gele kleur tegenkomt. Er zijn dus eigenlijk meer dan 3 niveau’s qua moeilijkheid voor het vangen van de Pokémon. De moeilijkheidsgraad van de te vangen Pokémon wordt bepaald door een viertal dingen: Level van de trainer,  Gebruikte Pokéball (op level 12 krijg je Great Pokéballs), CP van de Pokémon en het gebruik van de Razz Berry. Over dat laatste lees je in de volgende paragraaf meer.

Razz Berry

De Razz Berry is te gebruiken om de te vangen Pokémon in te palmen en zwakker te maken. Let wel goed op: hij werkt alleen voor de opvolgende worp! Wanneer je een Pokémon tegenkomt die een Rood / Oranje achtige werpring om zich heen heeft dan kun je ervoor kiezen om de Razz Berry in te zetten. Dit doe je door naar je backpack rechtsonder te gaan en deze te selecteren. Dan druk je op de Berry en zal de Pokémon allemaal hartjes laten zien. (Wie zegt dat Pocket Monsters niet van je kunnen houden?) Dit effect zorgt ervoor dat de moeilijkheidsgraad zal dalen. Het betekent echter niet dat het van Rood per se zal dalen naar Oranje. Waarschijnlijk blijft het eerder bij lichtrood. Maar het helpt in ieder geval iets! Ga hierna wel even goed achter je smartphone zitten, en geen stress, maar zorg wel dat die volgende Pokéball dan ook raak is hé!

Verschillende worp technieken en bijbehorende experience bonussen

In Pokémon Go zijn er vier verschillende manieren om je Pokéball te gooien, ze staan hieronder voor je opgesomd.

  1. Excellent throw –  Hierbij krijg je een bonus van 100 exp voor je fantastische worp, wat het totaal brengt op 200 exp voor je vangst. (700 exp voor een totaal nieuwe Pokémon.)
  2. Great throw – Goed werk! Een bonus van 50 exp  staat je te wachten!
  3. Nice throw – Bij deze krijg je een bonus van 10 exp voor een, beter dan gemiddelde, worp.
  4. Curve ball – Hierbij gooi je de pokéball niet direct op z’n neus maar met een boogje links of rechts langs hem heen. Hoewel dit een van de lastigste worpen is levert dit helaas maar 10 exp bonus op.

[adsenseresponsive]

Ik hoor je denken. Hoe krijg ik dit voor elkaar dan? Voor de Excellent, Great en Nice worpen. Het zit als volgt. Hou met je vinger de Pokéball vast totdat de Pokémon in de kleinste, krimpende vang ring is. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar na het vangen van honderden Pokémon word je er beter in! Voor de Curve ball geldt dat je de Pokéball in een kleine boog links of rechts om hem heen gooit. Wacht hierbij totdat de Pokéball schittert voordat je hem werpt. Veel plezier met oefenen en het verkrijgen van extra ervaring. Problemen met gooien? Deze gadget helpt je!

Hieronder een filmpje over de L-throw. Gegarandeerd succes!

Geen zin om te wandelen om Pokémon te vangen? Geen probleem!

Hiervoor zijn er namelijk twee middelen verzonnen door het bedrijf achter de applicatie. Namelijk Incense (een lekker geurtje om je heen) en Lure welke kan gebruikt worden bij een Pokéstop.  Incense werkt als volgt: Je gaat naar je Items en klikt daar vervolgens op de incense. Wanneer deze geactiveerd is zul je een roze wolk om je zien heen drijven en dit trekt wilde Pokémon naar jouw locatie. Rechtsboven in het scherm staat dan vervolgens een timer. Het enige nadeel van incense is dat dit niet werkt voor vrienden om je heen. Jij zult de enige zijn die er profijt van heeft, zij zullen de Pokémon niet zien die jij kunt vangen. Op deze manier kun je je voordeel halen in het Pokémon vangen in Pokémon Go.

Wij hopen je hiermee een nog betere trainer te hebben gemaakt en zouden het leuk vinden als je een berichtje hieronder achter laat. Heb je vragen? Schroom niet om die ook achter te laten!

What's Your Reaction?
Cry Cry
2
Cry
Cute Cute
1
Cute
Damn Damn
3
Damn
Dislike Dislike
5
Dislike
Lol Lol
2
Lol
Like Like
2
Like
Love Love
2
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
1
WTF

Comments 2

  1. komt er ook nog een update om pokemon te ruilen??
    en zo ja waneer want dat zou de game echt veel echter maken en dat je elkaars personage op de game kan zien rondlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pokéballs gooien in Pokémon Go

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image