Individuele waarden van Pokémon


In Pokémon Go hebben Pokémon individuele waarden en verborgen statistieken. Deze verborgen statistieken hebben invloed op hoe sterk je Pokémon is in gym gevechten.  Naast de CP zijn er nog 3 statistieken die je Pokémon beinvloeden.  Dit noemen we individuele waarden van  Pokémon. Lees hier welke dat zijn en hoe deze van invloed zijn.

Individuele Waarden van Pokémon

De individuele waarden van Pokémon stellen vast hoe sterk je Pokémon is, zijn er ook verborgen statistieken. Deze statistieken zijn gevonden tijdens het analyseren van data van Niantic. De volgende statistieken zijn van invloed:

  • Aanval statistieken
  • Verdediging statistieken
  • Uithoudingsvermogen

Het uithoudingsvermogen is van invloed op de HP (Health points) van je Pokémon. De verdediging en aanval statistieken zijn in principe verborgen maar zijn wel van invloed op de sterkte van je Pokémon. Elke Pokémon heeft deze statistieken. Bijvoorbeeld, Chansey staat bekend om hoge uithoudingsvermogen en dus ook hoge HP terwijl Flareon een sterke aanval heeft en dus hogere aanval statistieken. Golem juist weer sterke verdediging en dus relatief hogere verdediging statistieken.  Hoewel deze statistieken overeenkomen met de eigenschappen van Pokémon, zijn ze niet zichtbaar.

Waarom zijn individuele waarden belangrijk?

De individuele waarden van Pokémon zijn belangrijk omdat het elke Pokémon anders maakt. Dit is dus de reden waarom jou Pikachu sterker kan zijn dan die van een vriend terwijl jullie hetzelfde level hebben en de Pikachu op maximaal CP zit.

Je kunt de individuele waarden berekenen door middel van een calculator. Hiermee kun je dus inzien of het waard is om je Pokémon stardust en candy te geven om sterker te worden. De uitkomsten geven een ‘best scenario’ en een ‘worst scenario’.  Je kunt dan dus zien of het waard is om de desbetreffende Pikachu sterker te maken of te wachten op een andere Pikachu met sterkere individuele waarden. In de calculator plaats je de Pokémon en vul je de informatie in. De calculator zal je een indicatie geven hoe sterk je Pokémon kan worden op basis van de individuele waarden.

De calculator kun je hier vinden: Individuele waarden van Pokémon

Heb je een Android smartphone? Lees dan in dit artikel hoe je gebruik van een automatisch programma kunt maken om het te berekenen!

Invloed Individuele waarden

Ondanks dat je individuele waarden van Pokémon niet kunt zien zijn ze van invloed. Het geeft dus aan hoe sterk je Pokémon kan worden en of het waard is om deze sterker te maken. De inviduele waarden van Pokémon hebben ongeveer een invloed van 10% op de uiteindelijk CP.

Heb je vragen over deze gevorderde informatie voor Pokémon Go spelers? Laat dan even een reactie achter.

 

What's Your Reaction?
Cry Cry
1
Cry
Cute Cute
1
Cute
Damn Damn
1
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Lol Lol
3
Lol
Like Like
2
Like
Love Love
0
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
2
WTF

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Individuele waarden van Pokémon

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image