Gyms in Pokémon Go


gyms in Pokémon go

Gyms in Pokémon Go zijn van essentieel belang. De gyms worden bezet door teams, je kunt een team kiezen wanneer je level 5 bereikt bij Pokémon Go. Wanneer je level 5 bereikt kun je ook mee doen met gyms in Pokémon Go. Dit artikel legt uit wat Gyms zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Gyms in Pokémon Gogyms in Pokémon go

Gyms kun je vinden op drukke plekken in steden, maar ook in jouw dorp kan een gym zijn. Vaak is de locatie gekoppeld aan een specifiek monument of gebouw. Zo is bijvoorbeeld de Martini toren in Groningen een gym maar ook Times Square in New York.  Gyms komen op veel plekken voor, maar zijn wel moeilijker te vinden dan Pokéstops. Zoals eerder gezegd worden Gyms bezet door teams (rood, blauw en geel). Wanneer je je aansluit bij een team is het goed om te kijken door wie de Gyms in Pokémon Go worden bezet. Op deze manier kun je bijdragen aan het succes van je team.


Verdedigen van een Gym

Wanneer jou team een gym bezet is goed om deze te verdedigen. Initieel hebben gyms 3 plekken voor trainers om hun Pokémon achter te laten om de Gym te verdedigen. Door op de Gym te tappen en te swipen kun je zien wie er in de gym zit en welke Pokémon er is om hem te verdedigen. Combat Power (CP) laat zien hoe sterk de Pokémon zijn. Wanneer er een plek open is in de gym van jouw team is het mogelijk om een Pokémon achter te laten in de Gym. Jouw Pokémon helpt dan bij het verdedigen van de gym en het verhogen van de prestige van de gym.  Gyms in Pokémon Go die grijs zijn nog niet geclaimed en kunnen zonder gevecht overgenomen worden. Lees meer over het verdedigen van Gyms in Pokémon Go in dit artikel.

Overnemen van Gyms in Pokémon Go

Het is goed mogelijk dat de gyms in jouw omgeving bezet zijn door andere teams. Het is dan mogelijk om de gym aan te vallen en over te nemen. Dit is goed voor je experience en levels. Daarnaast kun je er Pokécoins mee verdienen die je weer kunt gebruiken voor het verbeteren van je personage en Pokémon.Wanneer je een Gym wil overnemen vergt dit wat voorbereiding. Je moet Pokémon hebben die klaar zijn om te vechten. Dat wil zeggen dat ze een goede CP moeten hebben om succesvol te zijn. Je Pokémon moeten namelijk sterk genoeg zijn om alle verdedigende Pokémon te verslaan. Lees meer over het overnemen van Gyms in Pokémon Go in dit artikel.

Trainen van Pokémon bij Gyms

Wanneer jou team een gym bezet kun je daar je Pokémon trainen. Door rechtsonderin op het knopje te drukken kun je met je sterkste Pokémon de bevriende gym ‘aanvallen’. Door dit vaak te doen word je beter in het overnemen van Gyms. Pokémon kunnen van deze training wel beschadigd raken maar zullen niet dood gaan. Pokémon kun je ‘healen’ door het gebruik van potions die je vind in je rugtas onder items.

Lees meer over Gyms in Pokémon Go in de volgende meer uitgebreide artikelen over welke pokemon sterk zijn bij gevechten. 

Heb je aanvullingen op het artikel? Laat het dan weten in een reactie.

What's Your Reaction?
Cry Cry
1
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
1
Damn
Dislike Dislike
1
Dislike
Lol Lol
1
Lol
Like Like
1
Like
Love Love
1
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
4
WTF

Comments 5

  1. Je krijgt een dagelijkse bonus van 10 Pokécoins en 500 Stardust per gym als je de gym bezet. (Tot aan 10 gyms of 100 Pokécoins/5000 Stardust per dag). De Pokémon zelf krijgen niks extra’s, maar je kunt de Stardust gebruiken om ze te evolueren/levelen.

  2. Ik heb ook ondervonden dat het vaak nuttiger is om een pokemon te kiezen die net iets zwakker is dan de zwakste pokemon in de gym om daar mee aan te vallen.
    Bijvoorbeeld, gym heeft squirtlle van 50 CP, kies dan een elektrische pokemon van iets minder dan 50 cp om te trainen.
    Als je dan die eerste verslaan, zal de gym met meer dan 500 punten stijgen.

    Terwijl als je met een pokemon die sterker is dan de 3 pokemon in de gym ze gewoon vlotjes verslaat, zal de gym vaak maar ergens iets van 200-300 punten stijgen. Je bent dus dan veel langer bezig, en haalt er minder uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gyms in Pokémon Go

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image