Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, Raids en meer!


Het was al eerder aangekondigd maar Niantic laat nu officieel weten dat er een nieuwe update uitgerold gaat worden en dat er grote veranderingen aankomen. Onder andere de Gyms zijn totaal getransformeerd. De ontwikkelaar wilde Pokémon interessant maken voor elke speler, dus niet alleen de hoog level trainers die elke gym beheersen.

[adsenseresponsive]

Als eerste kun je niet meer meerdere soorten van één Pokémon in een Gym plaatsen. Je ziet nu vooral dat Gyms veelal gevuld zijn met dezelfde (sterke) Pokémon zoals Blisseys, waardoor Gyms lastiger te verslaan zijn en dus ook moeilijk over te nemen zijn. Zodra het nieuwe systeem actief wordt, kun je op een Gym maar één Pokémon van een bepaalde soort plaatsen. Dat betekent in de praktijk dus maximaal één Blissey, één Dragonite en één Snorlax per Gym. Als tegenstander vecht je tegen de Gyms in de volgorde waarin ze geplaatst zijn, dus niet meer op basis van CP. Elke Pokémon in de Gym krijgt een motivatiemeter. Gedurende de tijd dat een Pokémon op een Gym aanwezig is, loopt deze motivatiemeter langzaam leeg, ook als ze verslagen worden door de tegenstander. Bij een verlaagde motivatie, wordt ook de CP-waarde tijdelijk naar beneden gehaald. Hierdoor is het voor de tegenstander makkelijker om de Pokémon te verslaan.

Je kunt de motivatie herstellen door je Pokémon Berries te geven, maar daarvoor zal de trainer dus regelmatig de Gym moeten gaan bezoeken om dit uit te voeren. Als alle motivatie weg is bij de Pokémon keert deze terug naar de trainer en komt er dus weer een plek vrij voor een nieuwe trainer met zijn Pokémon. Het voordeel hiervan is dus dat het lastig is voor één trainer om een groot aantal Gyms te bezetten zonder dat hij daar meer terug hoeft te keren.

Met het vechten in Gyms krijg je nu ook badges, net zoals in de originele games. Die badges kun je levelen om zo betere items bij PokeStops te krijgen. Ook een mooie bonus: Gyms gelden nu ook als PokeStops.

[adsenseresponsive]

Raid Battles: samen vechten in Gyms

Een belangrijk en langer aangekondigd onderdeel van de Gyms zijn Raid Battles. In zo’n gevecht werk je samen met andere spelers om een grote en sterke Pokémon op een Gym te verslaan, ook wel de Raid Boss genoemd. Voordat het gevecht begint, worden alle Pokémon op een Gym teruggestuurd naar de oorspronkelijke trainers. Er verschijnt vervolgens een ei op de Gym en zodra de countdown aftelt, verschijnt de Raid Boss. Om mee te doen aan zo’n gevecht heb je wel een Raid Pass nodig. Elke dag krijg je een gratis Raid Pass als je een Gym bezoekt, je kan er echter maar één tegelijk bij je houden. Tegen een kleine betaling kun je ook Premium Raid Passes aanschaffen. Zodra je samen met maximaal twintig anderen de Raid Boss verslagen hebt binnen de tijdslimiet van vijf minuten, krijg je de kans om de extra krachtige Pokémon zelf te vangen. Of dit om legendarische Pokémon zoals Zapdos, Moltres en Articuno gaat, is niet bekend gemaakt maar met de eerdere aankondiging van Legandarische Pokémon deze zomer komt dit nu wel heel dichtbij!

De update wordt in de komende weken uitgerold, maar zal eerst beschikbaar worden als bèta voor geselecteerde spelers. Hiervoor zullen vanaf vandaag alle gyms tijdelijk uitgeschakeld worden.

[adsensetekst]


Like it? Share with your friends!

302
, 302 points
What's Your Reaction?
Cry Cry
104
Cry
Cute Cute
78
Cute
Damn Damn
270
Damn
Dislike Dislike
93
Dislike
Lol Lol
66
Lol
Like Like
223
Like
Love Love
101
Love
Win Win
91
Win
WTF WTF
222
WTF

Comments 6

  1. Niet blij mee nog minder pallen voor ballen dus niet zo blij hier mee ook gronich ziek en kan niet veel lopen en er zijn al zo weinig palen in de Rotterdam beverwaard nu een minder door zo grrr gym niet blij en ik vecht niet in gym dus boos om deze verandering

    1. Er komen juist meer punten waar je ballen kunt halen, pokegyms kunnen na de update ook geswypte worden zoals een pokestop. En je kunt wel piepen dat je niet veel kunt lopen, maar dit is een spel waarbij het hele punt is dat je in beweging komt en gaat lopen. Dus misschien terug naar de klassieke games voor mensen zoals Jij?

  2. Uhh Dina,

    De gyms zijn ook stops waar je aan kan draaien Dus hier is niks mis mee, toch?

    Vind dit juist een mooie ontwikkeling om weer leven in het spel te krijgen en meer motivatie. Goodjob Niantic!

  3. Update is ruk….. alles loopt vast. Poppetje loopt niet, als je aan er. Gym draait voor ballen, als de buddy een candy vindt, als er een ei uitkomt….. ik moet elke ‘minuut opnieuw opstarten en dat duurt dan 5 minuten…. graag nieuwe update!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, Raids en meer!

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image