Gastblog: ervaringen in Kijkduin


Kijkduin dé Pokemon hoofdstad van Nederland. Maar hoe lang nog? Niemand zal het weten, er zijn veel mensen voor en veel mensen tegen. Ik ben er pas geleden geweest en zal jullie uitgebreid meenemen met mijn ervaringen in Kijkduin.

Ervaringen in Kijkduin

Een van mijn eerste ervaringen in Kijkduin  was dat ik het een prima opgeruimd dorpje vond, met naar mijn idee een gezellige sfeer. Ik was extra benieuwd na al de geweldige ervaringen van onze Pokemon Trainers maar ik was ook benieuwd naar het plaatsje door alle slechte ervaringen van het geklaag dat je zo vaak leest op internet en via Facebook.

Ten eerste was Deltaplein de eerste plek in weken waar ik mijzelf thuis voelde als Pokemon Trainer. Wat een mensen! En dan was de zomer zelfs al afgelopen, hoe druk moest het daar wel niet geweest zijn de afgelopen weken? De ene Pokemon na de andere Pokemon kwam tevoorschijn, gewoon door stil te zitten. Ik hoefde zelfs niet eens op mijn telefoon te kijken , aangezien de kinderen toch wel riepen: WOW EEN CHARMANDER! Of: WOW EEN PIKACHU! (Het was woensdagmiddag, dat wel) maar inderdaad, wat een Pokemons op het Deltaplein. Ik ving zelfs mijn eerste Snorlax op dit plein en kort hierna zelfs ook nog een Lapras! Mijn dag kon niet meer stuk!

Verdere ervaringen in Kijkduin, de trainers

Een aantal minuten later na de verbazing overleefd te hebben bedacht ik me om een stukje over het strand te gaan lopen om zo ook wat Pokéstops mee te pakken. Overal waar je keek waren trainers, gyms werden iedere minuut verslagen. Je zag overal mensen heen lopen, wat indrukwekkend! Toch snapte ik nog steeds niet waarom er nou zoveel negativiteit was over deze plek. Er werd namelijk geen ruzie gemaakt, mensen praatte tegen elkaar en vertelde elkaar Pokemon verhalen, het zag er allemaal schoon uit? Totdat op een moment een klein groepje personen ging lopen en de rest volgde, honderden mensen liepen door de duinen heen om een bijzondere Pokemon te vangen: een Omastar. Inderdaad, dat kan wel op een andere manier dan door alle duinen kapot te stampen met zoveel mensen tegelijk. Daar geef ik de gemeente Den Haag gelijk in. Maar nog steeds snapte ik alle commotie niet, mensen gingen daar wat drinken op het terras, mensen aten daar en de mensen waren zeker niet luidruchtig. Dat lijken mij alleen maar pluspunten? Maar goed, we gaan binnenkort te weten komen wat de gemeente nou precies heeft tegen het spel, dan toch alleen de duinen? Ik begrijp het niet.

Conclusie

Tot slot: Wil je graag een keer naar Kijkduin om ook een geweldige Pokemon Trainer ervaring mee te maken net als ik heb gehad? Zeker doen! Maar gedraag je dan net als de meeste van ons gewoon netjes, zodat iedereen nog een lange tijd gebruik kan maken van het Deltaplein en het heerlijke strand. Het is tenslotte een toeristengebied en daar mag best goed voor gezorgd worden, vind je ook niet?

Gastblog door Mitchel

PS1. Als je van plan bent om een keer een heel weekend op het vakantiepark van Kijkduin te verblijven, check dan Vapzo, daar zie je gelijk bij wie en hoe je het goedkoopste dat weekend kan boeken.

Ps2. Als je daar bent vergeet dan niet de kibbeling te proberen, god wat was die lekker zeg!

 

 

What's Your Reaction?
Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Lol Lol
0
Lol
Like Like
0
Like
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 3

  1. Ik weet hoe het is in Kijkduin ben er regelmatig zeker weekend als ik niks heb is gewoon erg, leuk en, gezellig .dit weekend ff weer scoren haha

  2. Overdag een prima toeristische aangelegenheid dus, misschien toch eens een weekendje heen. Hoe was het ’s avonds? Ik lees ook wel eens klachten over dat er mensen blijven hangen tot diep in de nacht en dan vervolgens nog steeds de Pokémon schreeuwen die ze op de kaart zien.

    1. Valt reuze mee Chris.
      De Omastar uit het verhaal was rond een uur of 11 uur half 12 en er kwamen inderdaad 100 mensen tegelijk van de boulevard af richting het strand, maar ze waren super rustig. Mensen fluisterde zelfs en hadden een zaklamp aan om te kunnen zien waar ze konden lopen.

      Er zijn vast wel eens groepen/personen die blijven hangen en zich misdragen, maar daarom ook aan het eind van het verhaal: Samen zorgen we voor een gezellige Pokemon Go Communitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gastblog: ervaringen in Kijkduin

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image