De eerste dag Pokémon Go


eerste dag Pokémon Go

Door Femke, 21 jarige trainer.

De dag was aangebroken, na iedere dag de google play store meerdere malen bezocht te hebben op zoek naar Pokémon Go stond de app er eindelijk! Gelijk gedownload en mijn telefoon in de oplader gegooid. Vanaf mijn zolderkamer hoorde ik mijn buurmeisje al naar haar vader schreeuwen: PAPA, POKEMON GO IS UIT! Mijn buurmeisje is 10 jaar en ik had nooit gedacht dat zij Pokémon überhaupt zou kennen?

Zodra mijn telefoon opgeladen was trok ik gelijk mijn schoenen aan en pakte ik mijn tas in met eten, drinken, 2 powerbanks met android oplader en Apple oplader. (Mocht ik iemand tegen komen die het even nodig heeft 🙂 ) Ik ging naar buiten toe en ging gelijk naar de buren om te vragen of mijn buurmeisje mee mocht op avontuur. Bij de voordeur deed haar vader open en hij zei dat hij er wel even over moest nadenken. (Hij is best streng, mijn buurmeisje mag namelijk maar maximaal 1 uur achter de computer en bij alles wat zei in spelletjes of online doet houd hij haar erg in de gaten. Aan de ene kant is het wel goed maar toch..)

De eerste dag Pokémon Go

Goed dus ik ging maar in mijn eentje op pad. Vlak bij mij zit een bos, dus ik dacht daar kan ik wel veel gras Pokémon vangen! Meteen in mijn straat zette ik al de app aan en daar kwamen de 3 Pokémon al na een korte introductie. Bulbasaur (mijn favoriet van Gen 1), Charmander en Squirtle. Toch liep ik door omdat ik toch een Pickachu als eerste wilde. Na 1 keer weglopen respawnde de 3 bekende Pokémon en moest ik toch weer van hun weg lopen. Na in totaal 5 keer weggelopen te zijn en in middels in het bos aangekomen spawnde niet alleen Bulbasaur, Charmander en Squirtle, maar ook een Pickachu! Bingo! Na Pickachu gevangen te hebben en superblij te zijn liep ik door en door.. Maar ik kwam maar weinig Pokémon tegen. Rattata, Pidgey en Weedle een paar keer gevangen en maar 1 Pokestop werd ik opeens opgebeld door mijn buurmeisje,  ze had een paar vragen over Pokémon Go en of ik naar haar toe komen om te helpen.

Na het telefoon gesprek kreeg ik me overal en nergens toch een jeuk! Helemaal lek gestoken door de muggen! Fijn, maar een paar Pokémon gevangen en een heleboel muggen bulten gekregen. Gelukkig was ik al van plan om naar huis te gaan.

Servers

Ik zette maar een incense aan in de hoop meer Pokémon te lokken, maar nog geen 5 minuten later knalde de servers eruit. Onderweg naar huis probeerde ik eerst nog een paar keer in te loggen wat mij af en toe lukte, maar iedere keer als ik een Pokémon wilde  vangen crashde de app… gelukkig terug in mijn straat lukte me het nog wel om een Paras te vangen. Mijn buurmeisje stond al buiten en had net ook een Paras gevangen, ze was dol blij! Nou wilden wij ook wat verder lopen maar het bleek dat ze geen internet op haar mobiel heeft. Ze zou eigenlijk alleen Pokémon thuis kunnen vangen.. Maar ik wist het zo te fixen dat mijn mobiel een hotspot werd en zij dus eigenlijk ook Wifi had zolang ze  in mijn buurt bleef. Na een uur lang gelopen te hebben en gerommeld  met haar goedkope telefoontje omdat iedere keer het gps signaal weg viel en bij mij ook iedere keer de app crashde door de overbelaste servers besloten we maar naar huis te gaan. De eerste dag Pokémon Go was leuk maar jammer van de servers.

Eind resultaat: Een op zich wel geslaagde eerste dag, als je muggen bulten op wilde lopen dan. Voor een eerste dag Pokémon Go kon het wel wat beter gaan maar ja het was net uit 🙂

Femke ( 21-jarige Pokémon trainer en Pokéblogger)

What's Your Reaction?
Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
1
Cute
Damn Damn
2
Damn
Dislike Dislike
1
Dislike
Lol Lol
0
Lol
Like Like
0
Like
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De eerste dag Pokémon Go

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image