De zeldzaamheid van evolutie items


Sinds de release van de Gen 2 Pokemon zijn er evolutie items te verkrijgen vanuit Pokestops. Het gaat om de Sun Stone, King’s Rock, Metal Coat, Dragon Scale en Upgrade. Met de items kunnen sommige Pokemon (in combinatie met een aantal candy) geëvolueerd worden. De evolutie items zijn echter zo zeldzaam, dat meerdere trainers zich hierover frustreren.

[adsensetekst]

Op Reddit klagen veel gebruikers over de evolutie items en dat deze te moeilijk te verkrijgen zijn. Het is logisch dat Niantic deze items als zeldzaam heeft aangewezen, maar volgens velen iets té zeldzaam. Zo geeft een Reddit gebruiker aan: ‘’Ondanks mijn 7 dagen spin reeks en alle moeite om pokestops te draaien, heb ik slechts één evolutie item weten te bemachtigen, en wel van Porygon, de enige Gen 1 Pokemon die ik nog niet heb.’’ Eerst werd gedacht dat een 7 dagen spin bonus gegarandeerd een evolutie item zou bevatten, maar deze theorie is in de praktijk ontkracht.

Een andere trainer zegt: ‘’Ik heb ongeveer 500 Pokestops gedraaid sinds de release van de Gen 2 Pokemon, maar tot nu toe heb ik nog geen een evolutie item gekregen.’’ Dit toont aan dat de zeldzaamheid van de evolutie items extreem hoog is. Gezien het aantal klachten, hopen we dat Niantic de items snel minder zeldzaam gaat maken, voordat het tot grotere frustraties gaat zorgen.

[adsensetekst]

What's Your Reaction?
Cry Cry
62
Cry
Cute Cute
51
Cute
Damn Damn
205
Damn
Dislike Dislike
71
Dislike
Lol Lol
53
Lol
Like Like
128
Like
Love Love
63
Love
Win Win
69
Win
WTF WTF
156
WTF

Comments 19

 1. Ik heb er een stuk of 8 gehad. Ik snap de frustratie, maar op zich is het toch ook wel leuk dat het wat moeilijker te krijgen is. Iedereen had de candies wel klaar liggen, dus dan had je binnen een week de evoluties ook klaar.Ik ben nu nog naarstig op zoek naar een Sunstone en een Upgrade. Komt vanzelf…

 2. Ik heb tot nu toe gehad, 3 x kings rock. 2 x metal coat, 1 x sun stone. Zit nog te wachten op een dragon scale en een andere sun stone.

 3. Ik heb tot nu toe 2 items weten te bemachtigen het houd het spel wel leuk dat het moeilijk te krijgen is ik vind het zelf erger dat de Gen2 pokemons moeilijker tegen te komen zijn ik zie alleen maar de zelfde pokemons steeds op de zelfde plaats

 4. Ik heb circa 500 Pokéstops gehad sinds de invoering en de oogst is slechts 1 Dragon Scale. Deze kreeg ik op mijn tweede 7 day streak. Dat vind ik echt veel te weinig.

 5. Ik heb echt al heel veel pokestops gedraaid, zeker tussen de 500 en 1000 en ik heb pas 1 dragon scale gehad. Het frustrerende is dat mijn zoon die veel minder draait dan ik al 3 of 4 sunstones heeft gehad. Mijn man, de geluksvogel heeft al 3 of vier verschillende dingen gehad en niet meer gedraaid dan ik.
  De zeldzaamheid snap ik wel hoor, het duurt dan langer voordat iedereen alles heeft. Het leuke vind ik ook wel dat zowel mijn man als ik pokemons hebben die de ander niet heeft, maar 1 dragonscale in totaal is misschien wel erg weinig, en inderdaad bij de streak heb ik ook niets gekregen.

 6. Zelf heb ik er al 3 gehad, k had eerlijk gezegt verwacht niet zo snel er an 3 te krijgen. “Natuurlijk geen probleem” ik snap wel waarom anderen er niet zo vrolijk door zijn maar om gelijk alles te hebben ens maakt het spel ook niet leuk.

 7. In 3weken 5items, (3xsunstone en 1dragon scale, 1kingsrock) en je wilt niet weten hoeveel pokestops ik heb gedaan… waar ik meer van baal is dat ik l 6 dratinis uit 10km eieren heb gekregen. En al die staryus, tentacuels en caterpies uit 2 km eieren, is niet leuk. Ik wil tauros, kangaskhan en de legendaries.

 8. Ik heb tot nu toe gehad: 2x King’s Rock (beide gebruikt om Slowking en Politoad te maken), 3x Sun Stone (2 gebruikt voor Bellossom en Sunflora) en 1 Dragon Scale (gebruikt voor Kingdra). Nu nog een Upgrade voor Polygon2.

 9. Ik heb nog steeds geen kroontje en geen potje. Om mijn pokemon’s te evolueren. Daar wacht ik op. Ik heb al zo vaak gedraaid bij de pokestops maar krijg niks. Jammer.

 10. Fijn voor jou Stroep. Ik had een upgrade uit mijn eerste streak. Geen Porygon. Kreeg in A’dam een Sunstone uit de stop (niet genoeg oddish candy). Mijn zoon nog niets uit streak en nog niets uit stops (was met mij in A’dam) Het is een waardeloos verhaal en compleet RNG, waar ik de pleuris hekel aan heb. Sommigen krijgen alles en anderen totaal niets. Tis om te kotsen.

 11. Heb zelf nu alle evoluties waar je een speciaal item voor nodig hebt
  maar heb er wel ruim 9000 pokestops voor moeten spinnen heb op
  sommige dagen 1200 pokestops gedraaid en viel mij op dat je na 1000 stops
  draaien vaak 2 items of zelfs 3 kort na elkaar kreeg ben zelf level 39 en speel
  ruim 10 uur per dag maar ja als je af en toe speelt is het bijna onmogelijk om
  Aan alle items te komen begrijp dus dat spelers klagen hierover.

 12. Ikzelf heb sinds de introductie een metal coat en een upgrade bemachtigd. Alleen de metal coat was bruikbaar, want ik heb niet genopeg porygons gehad om de upgrade te gebruiken. Op Porygn en Scytor na heb ik inderdaad genoeg snoepjes verzameld om te evolueren zodra ik de item binnen krijg. Maar die komen dus nooit. Ik fiets elke dag langs iets van 20 pokestops, je zou toch verwachten dat het een keer moet lukken. Niet dus. Ik heb niet de luxe en de wil om 10 uur per dag te spelen. De frustratie groeit dus bij mij doordat ik mijn vrouw wel de één na de andere item zie draaien. Extra frustrerend is dat ik vaak een “try again” krijg bij een draai waarbij ik het vermoeden krijg dat dit mijn item had kunnen zijn. Niantic zou of een speciale event moeten uitbrengen voor meer kans op elementen. Of op de eerste draai van de maand een element moeten geven. Het is juist deze hele kleine kans op een element dat mij er van weerhoudt alle beschikbare pokemons in de regio te verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De zeldzaamheid van evolutie items

log in

Become a part of our community!

reset password

Back to
log in
Choose A Format
Story
Video
Image